Guľky Raffaello

29. listopadu 2009 v 21:47 |  Recepty

SurovinyGuľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce


125 ml
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
voda
200 g
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
cukor kryštálový
125 g
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
palmarín
150 g
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
kokos strúhaný
2 bal
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
cukor vanilkový
200 g
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
mlieko sušené (sójové)
cca 50 ks
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
mandle
alebo
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
orechy lieskové
Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce
kokos strúhaný (na obaľovanie)

Guľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, VianoceGuľky Raffaello >> rafaelo, rafaello, raffaelo, kokosové, guličky, Vianocne recepty, Vianoce

Postup

Vodu s kryšt. cukrom varíme 5-6 minút. Pridáme palmarín a miešame kým sa nerozpustí.

Odstavíme zo sporáku, pridáme kokos, vanilk. cukor a sušené mlieko (ja dávam sójové). Dobre premiešame, ak sa Vám to zdá riedke, môžete ešte pridať strúhaný kokos. Necháme asi 1 hod. postáť, najlepšie je aj nechať vychladiť v chladničke.

Z vychladnutej hmoty robíme guľky, do vnútra vložíme mandlu alebo lieskovec. (Lieskovce opražíme na suchom plechu, stiahneme šupku; mandle sparíme vriacou vodou a ošúpeme).

Guľky Raffaello obalíme poriadne v kokose a ukladáme do papierových košíčkov.

Z hmoty urobíme cca 50 guliek (záleží od veľkosti).

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.